Dsc04145Fb

Ali Centre
Shanghai, China

Where interconnected design meets innovation

Service

Interior Design

Sector

Mixed-use

Client

Alibaba

Size

140,000

Challenge

The new Ali Centre covers three plots and includes retail, commercial offices and two central squares. The development consists of four buildings covering a gross floor area of over 140,000m2. The lower floors of each will house new online and offline retail businesses which will be accessible to the public, while the upper floors are given to international Grade-A office spaces.

Solution

The design philosophy behind the Ali Centre was to create an open and interconnected complex conscious of innovation and reflecting the characteristics of mid-to-high-end commercial needs. The overall concept looks at space maximisation, comfortable pedestrian flow and open-air spaces.

Result

Benoy brought together simple elegance with science and technology to inform the interior style across each of the buildings. Through the logical division of indoor space, material use, lighting effects, colour application and furniture selection, Benoy’s team reflects a subtle, harmonious, comfortable and modern interior environment in line with Alibaba’s brand.

Return to portfolio
Ali Centre Shanghai China Benoy Lr 5
Ali Centre Shanghai China Benoy Lr 9
Dsc04080副本