Service
Interior Design, Motion Graphics, Architecture
Sector
Retail, Mixed-use
Client
Hysan Properties
Size
47,000m2

A lesson in vertical retail

Located in Hong Kong’s famous Causeway Bay shopping district and situated on the busy Hennessy Road, Hysan Place is a 17-storey, vertical mall.

Connected to an MTR station, this new landmark is a true retail destination.

Counteracting the many challenges of a
multi-level precinct, Benoy divided Hysan Place into two distinct zones.

The lower floors are given to Retail while the upper floors are home to cafés and restaurants, enticing visitors up to the summit. The two zones are defined by grand atria which allow natural light into
the spaces below.

The overall design encourages movement and exploration; a strong internal transport network with express and floor-to-floor lifts and escalators provides varied and efficient circulation throughout the mall.

Inspiring imagination

The brief was to establish a contemporary retail personality and this was achieved through creative Interior Design and intelligent Retail Planning.

The ground floor was raised to create an inviting and natural meeting place which is removed from the district’s busy streets. Multi-floor tenancies, pop-up retail concepts and open event spaces add a sense of discovery and appeal to the youthful target market. 

Quirky street art is featured throughout the Interior Design, appearing in unexpected spaces such as the washrooms and elevator interiors. 

This strategy demonstrates how creativity can complement a retail space, shaping experience and inspiring imagination.

Further visual surprises reveal themselves as shoppers move through the interior.
Large-scale, pixelated imagery frames the lift lobbies and thousands of mirrored panels reflect the the lively district, visible from the express escalator.

Leader in sustainability

Securing its position at the forefront of sustainable design, Hysan Place has been awarded LEED Platinum certification.

It is the first shopping centre to achieve this status in Hong Kong and Greater China.

The title is the result of the use of carefully selected materials and considered design processes which include energy efficient light sources, water saving devices, recycled resources including 200 year-old reclaimed teak and a state-of-the-art ventilation system.