2017苏州中心 65 副本 Lr

Suzhou Center
Suzhou, China

Blending the industrial with the natural

Service

Masterplanning, Architecture, Interior Design

Sector

Retail, Mixed-use

Client

Suzhou Industrial Park Jinji Lake Urban Development, CapitaMalls Asia

Size

340,000m2

Challenge

Benoy was asked to bring a large-scale high-end leisure and retail aspect to the Suzhou Industrial Park. Covering 16 hectares, the development needed to accommodate a rich mix of uses. It is situated on the banks of Jinji Lake, and these surroundings were integral to the development. 

Solution

Our design paid homage to the natural surroundings to help give the industrial-park location a new identity. To highlight Jinji Lake’s influence, we used water to form strong visual language throughout the project.

Result

With landscaped terraces, bridges and curved glass, Suzhou Center reflects the surrounding landscape that’s heavily influenced by water. It comprises retail space, commercial offices, residential accommodation and a hotel, as well as children’s attractions, a cinema and ice rink. Suzhou Center also boasts the world’s largest free-form monocoque roof structure.

Image credit: Suzhou Hengtai Holding Group Co.,Ltd.

Return to portfolio
2017苏州中心建筑及景观 55 副本 Lr
2017苏州中心建筑及景观 117 副本 Lr
2017苏州中心建筑及景观 52 副本 Lr