Hangzhou Canal Arts Center
Hangzhou, China

From thermal power plant to beacon for arts and culture

Service

Architecture, Interior Design

Sector

Cultural

Size

14,000m2

Challenge

The Hangzhou Canal Art Center is a unique future development for Hangzhou, occupying the site of a former thermal power plant in the city. The brief called for Benoy to reflect on the evolution of the site from a once functioning thermo-electric plant to a new, green arts complex.

Solution

The design has looked to integrate with its surroundings, the natural landscape and existing thoroughfares, whilst presenting an integrated community space for the city; one which will become a hive of activity and support art exhibitions, weekend markets, sports and cultural pursuits and leisurely recreation.

Result

Project currently under construction.

Return to drawing board
Hangzhou Canal Art Center Thumbnail