Bruuns Galleri
Aarhus, Denmark

Transforming Denmark’s largest shopping centre

Service

Architecture

Sector

Retail

Size

25,0000m2

Challenge

Creating an important new landmark in a key location of Aarhus, this complex site aims to integrate the current station and historic Post House, while extending the Bruuns Galleri. Our client wanted a mixed-use space that offers an urban marketplace and a living roofscape’ to deliver additional commercial value.

Solution

Complementing its historic surroundings, Bruuns Galleri aims to create an organic mixed-use environment whilst adding authenticity to the existing building’s more neutral aesthetic. Its vast range of commercial accommodation enables funding opportunities for this complex structure, and strategic planning of the extension will link the project with the wider Waterside redevelopment of Aarhus.

Result

Project in development.

Return to drawing board
Bruuns Galleri Aarhus Denmark Uk Edit