Service
Architecture, Interior Design, Graphic Design
Sector
Retail
Client
Sun Hung Kai Properties
Size
168,000m2

The heart of Pudong

Positioned adjacent to the iconic Pearl Tower in the new business district of Pudong, Shanghai ifc mall is an exciting retail offer in the very heart of the city.

Benoy’s role as Retail Design Architect was fundamental in delivering the design and implementation of 85,000m2 of retail space. The mall encompasses four levels of subterranean car parking with six levels of retail and a rooftop garden for dining and social gatherings.

Fully integrated, the retail development directly connects to the two Shanghai ifc towers, a 5-Star hotel and an underground MRT station.

Retail and dining opulence

Benoy’s international expertise in retail design realised the client’s ambition to create a luxurious shopping environment, designed with the most discerning customers in China in mind.

Taking inspiration from gems and jewels, Shanghai ifc mall is an opulent setting for some of the most sought after brands.

Bringing together high-end retail and fine dining, Benoy introduced express escalators to the upper floors, allowing visitors convenient and quick access to all the development has to offer. The fifth floor houses restaurants and a unique al fresco dining experience on the landscaped terraces which present views of downtown Pudong and across to the Bund.

With over 200 quality retail outlets, international food offers, cinema and banqueting facilities, the award-winning Shanghai ifc has become the preferred exclusive retail and entertainment destination in Shanghai.

Contrasting geometries

Benoy adopted a multi-layered approach to the design of Shanghai ifc mall. The combination of different textures and overlapping architectural forms and a myriad of diverse geometries have created an elegant backdrop to the retail interiors.

Created by Benoy’s Graphic Design Team, an organic graphic motif flows throughout the scheme, discreetly yet distinctly connecting the different levels and unifying the shopping experience.

Floor and ceiling designs reflect and enhance the sweeping natural forms of the three large atria, so continuing the sense of unity throughout.

Crystal-like formations and angular geometries of the mall skylight contrast with, yet complement, the fluid planning of the retail space. Suspended crystal sculptures and high-quality materials perpetuate the feeling of opulence and luxury throughout the interiors.