Service
Architecture, Interior Design, Masterplanning
Sector
Mixed-use, Retail, Commercial, Hospitality
Client
Swire Properties, Sino-Ocean Land
Size
175,000m2

A business and leisure hub

Located between Beijing’s 4th and 5th Ring Roads, INDIGO is a mixed-use development which has been designed to inject vitality into the district of Chaoyang.

The 175,000m2 destination includes a 68,000m2 Retail and Entertainment Podium, the 369-key EAST Hotel and ONE INDIGO, a 58,000m2 international Grade A Office Tower.

The scheme features 18,000m2 of basement level retail space and 1,400 parking bays and Benoy was appointed to undertake the full scope, Masterplanner, Architect and Interior Designer, on each of these components.

Contrasting architecture

Neighbouring the development is the famous 798 art district and parklands now known as INDIGO Park. With the cityscape to the west and the park to the east, Benoy’s design concept for INDIGO aimed to connect these two sides of the city. Simple geometries were used to facilitate the interaction between the commercial areas and local green setting.

Detached from the Retail Podium, the Commercial Tower is located closest to the main road, allowing easy and convenient access whilst providing the development with a strong visual identity. The façade was constructed with a unitised system and is sleek and angular in appearance and sits in contrast to the curvilinear design of the retail and hotel buildings.

The sophisticated design incorporates column free views for corner suites and intelligent planning has resulted in a high 85% efficiency floor plate.

To the east of the site sits the hotel tower. With a distinctive and elegant curved façade, visitors to EAST Hotel enjoy their own private drop off entrance. The building has been designed to maximise the views over the parklands for both the hotel guestrooms and the leisure facilities.

The hotel is also an integrated component of the INDIGO retail development and is connected on two levels. INDIGO Mall, a low-level retail podium, is visually striking and features a sweeping skylight above the retail arcade, allowing the space to be flooded with natural light.

Monocoque design

The highlight of the mixed-use scheme is the ‘Winter Garden’ which dominates the eastern side of the retail podium.

Covering approximately 2,300m2 and rising to 33m in height, the space was conceived as a state-of-the-art, events area.

Covered by a free form monocoque roof and a cable-net supported glass curtain wall, the Winter Garden creates a smooth transition between the mall and the outdoor park.